Ronald was bezig met het schrijven van zijn sollicitatiebrief. Hij had geen plezier meer in zijn werk, hij sliep heel slecht en was alle avonden en in het weekend thuis bezig met zijn werk in plaats van met zijn gezin. Er moest iets gebeuren, vond hij, en hij dacht dat een andere baan zijn problemen zou oplossen. Hij was manager van een logistieke afdeling van een productiebedrijf.

Maandenlang was hij in zijn hoofd bezig geweest met het creëren van de ideale baan. Een baan met afgebakende taken, duidelijke doelen en deadlines én voldoende collega’s om het werk uit te voeren. Ronald lag ’s avonds in bed dagelijks te malen en herbeleefde zijn werkdag stap voor stap. Hij werd onrustig van alle adhoc zaken die in zijn hoofd rondspookten en nog gedaan moesten worden. Hij probeerde alles op een rijtje te zetten en prioriteiten aan te brengen zodat hij de volgende dag met een duidelijk overzicht aan de slag kon. Het lukte hem niet. Het was te veel, te complex en wie moest trouwens al die dingen doen? Zijn hoofd deed zeer, zijn schouders voelden stram en hij was heel moe. Hij probeerde te slapen en alles los te laten. Dat hoorde hij vaak van zijn collega Margreet. ‘Je moet het loslaten, Ronald, je hoeft niet alles te regelen en controleren,’ had ze die dag nog gezegd tijdens het opstarten van de werkdag. Hij had het ervaren als een irritante opmerking. Toch voelde hij diep van binnen dat het waar was wat Margreet zei. Maar hoe? Hoe kon hij zaken loslaten terwijl hij de manager was? Hij moest toch alles in beeld hebben en aansturen? Hij besloot op onderzoek te gaan om het anders te gaan doen. Het zaadje was geplant. Het kwartje was gevallen. Het begint met bewustwording en inzicht en daarna kun je overgaan tot actie.

Hoe zit het met jouw werkgeluk?

Overweeg eens eerlijk en kritisch naar je eigen werksituatie te kijken. Zou je jezelf in een vergelijkbare positie als Ronald kunnen zien? Als dat het geval is, is het misschien tijd om je eigen exit strategie te overwegen – niet noodzakelijk om je baan te verlaten, maar om een plan te maken voor verandering. Begin met bewustwording en inzicht, zoals Ronald deed, en laat dit je gids zijn naar een meer bevredigende professionele ervaring.