In een bedrijf of organisatie vol dynamiek en uitdagingen lijkt geluk soms een ongrijpbaar doel. Wat als geluk dichterbij is dan we denken? Wat als werkgeluk een keuze is? 

Veel experts beweren dat geluk deels een bewuste keuze is. Dit betekent dat we, ondanks de omstandigheden, kunnen kiezen voor een positieve mindset. Door dankbaarheid te oefenen en ons te richten op de positieve aspecten van ons leven, kunnen we ons geluksgevoel aanzienlijk verbeteren. Dit geldt ook voor werkgeluk. Het is niet altijd gemakkelijk, wel mogelijk. 

Hoewel we niet altijd controle hebben over wat er om ons heen gebeurt, hebben we wel controle over hoe we reageren. Dit betekent dat we kunnen kiezen om veerkrachtig en optimistisch te zijn, zelfs in moeilijke tijden. Deze keuze kan ons helpen sterker en gelukkiger uit uitdagingen te komen. 

Geluk is niet alleen een kwestie van mindset, ook van actie. Door actie te ondernemen, zoals het plannen van je werk, prioriteiten stellen, JA zeggen tegen jezelf en dit communiceren met je collega’s, kun je jouw werkgeluksniveau verhogen. Als je werk niet meer past, ga dan iets anders doen. Het gaat over het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen geluk en het creëren van een werkomgeving waarin je kunt groeien. 

Werkgeluk is een keuze die we dagelijks kunnen maken. Door bewuste beslissingen te nemen en actie te ondernemen, kunnen we een gelukkiger en meer vervullend werkleven creëren.

Wat denk jij? Is werkgeluk voor jou een keuze?  

 

‘Somewhere inside all of us is the power to change the world’ – Roald Dahl