Lukt het jou op tijd af te ronden en naar huis te gaan op het einde van je werkdag? Of ben je vaak nog even bezig met het afmaken van iets?

Op tijd naar huis gaan is niet vanzelfsprekend voor iedereen. De waan van de dag neemt je mee en zorgt ervoor dat je van alles doet wat zich aandient. Binnenkomende mails, een vraag van een klant, een zieke collega die waargenomen moet worden. Het gaat altijd door. Het is een dynamisch gebeuren. Vaak zorgt het wel voor voldoening omdat je het gevoel hebt dat je veel gedaan hebt. De vraag is echter of je ook met de juiste dingen bezig bent geweest. Dat blijkt vaak pas later als een deadline niet gehaald is omdat je niet was toegekomen aan datgene je vergeten was in te plannen en daardoor over het hoofd hebt gezien. De waan van de dag zorgt er ook voor dat je niet bezig bent met het concept tijd, laat staan op tijd naar huis gaan.

Niet getreurd. Er is hoop. Het kan anders. Het begint met het beantwoorden van één vraag: ‘Wat is nu echt belangrijk voor mij?’ Die vraag is stof tot nadenken. Neem de tijd voor het eerlijk beantwoorden van deze vraag. Want het antwoord geeft richting in een oplossing hoe je ervoor kunt zorgen dat ook jij op tijd naar huis kan op het einde van de werkdag. Zodra je doel duidelijk is kun je aan de slag met hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.

Voor nu wens ik je een fijne werkdag.