“Het lukt me bijna nooit mijn to-do lijstje af te krijgen tijdens een werkdag, waardoor ik mijn werk regelmatig in de avond afmaak of uitstel.” Dat is wat Sandra me vertelde toen ze contact met me opnam voor een training.

Ze werd gegrepen door de waan van de dag. Telefoontjes met spoed zaken, mails die niet kunnen wachten. De dagen overkwamen haar en de focus was zoekgeraakt. Op het einde van de dag van alles gedaan behalve de punten op het lijstje. Ze wilde het graag anders.

Ze wilde dit soort dagen doorbreken. Leren beter focus te houden én nee te zeggen zodat de planning uitvoerbaar blijft.

Begin deze week sprak ik haar en vroeg ik hoe het met haar ging na een aantal training sessies die ze met mij had gedaan. “Ik ben van mijn schuldgevoel af!” riep ze enthousiast. Vervolgens vertelde ze dat ze voorheen vaak tijdens haar ontbijt een lijstje maakte met dingen die ze die dag wilde doen. Hetzelfde deed ze op zondagavond voor de volgende dag. Ze had de overtuiging dat deze manier van voorbereiding in haar eigen tijd moest plaatsvinden in plaats van tijdens de werkuren op kantoor. Ze kreeg door onze 1-op-1 sessies het inzicht dat het maken van een planning en voorbereiden op de werkdag of werkweek juist onderdeel is van haar werk. Door anders en bewuster om te gaan met de planning tijdens werktijd neemt ze haar werk en zichzelf serieuzer. De afgelopen maand was het haar gelukt alle geplande afspraken, taken en klusjes tijdens werktijd uit te voeren. De planning was rond en geslaagd. “Ik ben nu op mijn avonden en in het weekend vrij!” zei ze met een grote glimlach op haar gezicht.

Ik vroeg haar hoe het afgelopen weekend was gegaan. “Heerlijk, ik heb thuis mijn boekenkast aangepakt en georganiseerd!”. Vervolgens sloot ze het gesprek af met: “Ik ervaar nu veel meer balans tussen werk en privé, vanwege de goede focus. Het geeft meer rust”.

Wat ga jij aankomend weekend doen?

Wil je jouw manier van werken ook eens onder de loep nemen? Stuur me dan een bericht.