Deze week is het 25 jaar geleden dat ik als zelfstandige aan de slag ging als Professional Organizer. 

Ik ontdekte dat ik een talent heb voor organiseren. Orde en overzicht creëren in wat voor anderen aanvoelde als chaos en wanorde. Op gestructureerde wijze stap voor stap overzicht, duidelijkheid en helderheid laten ontstaan in bedrijven, op afdelingen in werkwijzen, mailboxen en agenda’s. En ook in huishoudens ging ik aan de slag met het aanpakken, opschonen, structureren en organiseren van keukens, zolders, schuren en garages. Het is mensenwerk.  

Mensen leren hoe ze patronen, stagnatie en uitstelgedrag kunnen doorbreken en daar iets anders voor terug krijgen. Ruimte. Regelmaat. Rust. 


In al die jaren heb ik meer dan 5.000 mensen geholpen. Het begon in Nederland en heb ik gewerkt in de USA, Engeland en België. ‘Organizing the World, one person at a time’ is jarenlang mijn motto geweest.
 

Nog steeds word ik blij als ik zie wat er met mensen gebeurt als ze orde op zaken stellen. Meer werkplezier, betere nachtrust, het werk los kunnen laten op het einde van een werkdag. Al jaren krijg ik te horen wat het effect is van georganiseerder werken en leven.

Samengevat: meer levensgeluk. Organizing Works! 


Dat was ook de conclusie van een klantonderzoek wat gedaan was onder onze klanten door Tilburg University. Dat is ook de reden waarom ik dit werk doe en blijf doen.
 

Een voormalig zakenpartner zei regelmatig: ‘We’re touching lives as a Professional Organizer’. En zo is het.

 

Ik wil iedereen bedanken waar ik de afgelopen 25 jaar mee heb gewerkt, die me hebben gesteund en geïnspireerd: Klanten, cursisten, Professional Organizers, leveranciers, familie en vrienden.  

Bedankt voor de leerlessen, waardering en het werkplezier.