Er wordt veel geschreven en gesproken over allerlei soorten agenda’s. De Purpuz Planner, agenda 2030 en de digitale agenda.

 

Maar ik hoor weinig over agenda 2024. Het hier en nu. Hoe zit het met agenda 2024, jouw persoonlijke agenda? 

Ben je dit jaar ook weer begonnen met allerlei goede voornemens? Meer sporten, minder eten en meer van het leven genieten?

We zijn nu ruim twee maanden verder een goed moment voor het opmaken van de balans.


Deze week start op 20 maart de lente-equinox. Tijdens de lente-equinox staat de Zon loodrecht boven de evenaar, wat voor het noordelijk halfrond het begin van de lente betekent. De lengte van dag en nacht zijn overal op aarde gelijk.
 

Het voorjaar is het moment waarop de natuur weer volop ontwaakt en opbloeit. Een periode van vernieuwing. De krokussen zijn overal zichtbaar en zorgen voor kleurrijke taferelen. Van oudsher is nu ook het moment voor de grote voorjaarsschoonmaak. Een ritueel wat bij veel mensen nog steeds een belangrijk onderdeel van het leven is. Er wordt vaak een aantal dagen voor uitgetrokken. Alles wordt van zijn plaats gehaald en grondig gereinigd. Lentefris als resultaat. 

Kraakheldere ramen die het zicht op de kleurrijke bloemen en planten omtoveren tot een schilderij. Frisse gordijnen die wapperen in de zachte wind als de achterdeur openstaat. En natuurlijk het gevoel dat alles ontdaan is van stof, spinrag en andere ongerechtigheden. Dat schone gevoel zorgt voor energie, inspiratie en een vleugje levensgeluk.


Begint het al te kriebelen? Wil je het voorjaar energiek beginnen?
Dat kan door bijvoorbeeld de grote schoonmaak thuis of het organiseren van je (digitale) werkplek.  


Even weer terug naar die goede voornemens van begin dit jaar. Heb je ze nog in beeld?
 Zin om de handen uit de mouwen te steken?


Ga aan de slag en bepaal:
 

  • Een duidelijk en concreet doel (wat) 
  • Jouw movitatie (waarom) 
  • Een deadline (wanneer) 
  • Wat je nodig hebt om het te doen (hoe) 
  • Je ‘beloning’ als je klaar bent (vier het!) 


Het opschonen, opruimen en organiseren van de fysieke en digitale omgeving zorgt letterlijk voor ruimte. Thuis, op het werk en in je hoofd. Zo van buiten, zo vanbinnen.
 

  

 

‘Action expresses priorities’ Mahatma Gandhi