8.8
klantbeoordeling
5000+
mensen geholpen

Programma plannen en organiseren voor of na burn-out

Programma plannen en organiseren voor of na burn-out

Dit programma is online

Burn-out of gewoon een topper met veel talent?
Burn-out klachten overkomt iemand die (te) betrokken is, hard wil werken, op een mooie manier (te) gevoelig is en sterk reageert op de energie van de buitenwereld. Mooie mensen dus! Vaak wat perfectionistisch en misschien iets te kritisch op zichzelf maar een hart van goud en een alert zenuwgestel. Ze staan aan en zeggen niet snel NEE. Deze mensen zijn zo welkom en hebben veel te geven. Dit zijn de gevoelsmensen die begrip tonen in een organisatie. Dit zijn de mensen die proberen iedereen te zien en te horen en alle ballen in de lucht denken te kunnen houden.

Waarom is een burn-out positief?
Omdat het een startmoment is jouw mooie talenten serieus te nemen en de burn-out als een ingang te zien naar de zorg voor jezelf en deze mooie talenten.

Burn-out is een woord wat in Nederland veel voorkomt. In veel landen bestaat deze term niet maar in Nederland lijkt het steeds meer voor te komen. Burn-out is enorm gestegen en de werkdruk neemt verder toe.

Burn-out blijkt een raakvlak te hebben met levenshouding, cultuur en kwaliteit van leven. Het blijkt een verzamelnaam te zijn van ernstige vermoeidheidsklachten met een gevoel van black-out op lichamelijk, geestelijk en mentaal niveau. Het is heftig. Het is een fysieke klacht die ernstig is en een flink alarm laat afgaan. Iets om serieus te nemen en onder de loep te nemen. Burn-out zijn biedt jou de kans van je leven.

Inhoud programma
Een praktisch maatwerk 1-op-1 programma dat gaat over herstel en preventie van burn-out. In deze training word je geholpen een plan voor jezelf te maken, dit ook uit te voeren en op die manier verantwoord aan jouw herstel te werken. Burn-out vraagt je, weer welkom te zijn bij jezelf. Jezelf serieus te nemen en opnieuw te leren luisteren naar jouw hart en ziel. In deze training leer je langzaam en verantwoord stapjes te zetten richting jouw herstel. Helemaal op jouw tempo, in overleg met jouw lichaam en energie creëren wij samen rust in deze fase van jouw leven. We helpen je op een verantwoorde manier verplichtingen na te komen en met verantwoordelijkheden om te gaan, naar de wereld en aan jezelf.

Je gaat je welkom voelen in jouw eigen leven en de positieve kant van dit proces inzien. Je zult op een prettige manier leren te reflecteren en naar jezelf te gaan kijken.

Wat doe je, waarom, hoe en wanneer? In het plannen en organiseren staan deze vragen centraal en worden patronen herkend, onder de loep genomen en positief omgebogen naar rust en balans tussen werk en prive. Het klinkt misschien te mooi om te waar te zijn maar het is de realiteit bij deze methode van Germo Bekendam. Het is minder moeilijk dan je denkt om een mensenleven te leiden waarbij je leert jezelf te zijn en op jezelf te vertrouwen.

Voor wie?
Dit programma is ontwikkeld voor de gemotiveerde professional die voor of na een burn-out wil werken én leven met meer overzicht, structuur en rust. Waarvoor focus, aandacht, rust, persoonlijke effectiviteit, plannen en organiseren aandachtspunten zijn.
Samengevat: JA wil leren zeggen tegen zichzelf.

Dit programma geeft als resultaat:

 • Meer rust in je hoofd
 • Lichamelijke energie, gevoel fit te zijn
 • Levensvreugde en motivatie
 • Betrouwbaarheid, grip op je werk en trouw aan de afspraken die je maakt met de ander
 • Jezelf leiding kunnen geven, weerbaarder en jezelf kunnen opvangen
 • Balans tussen werk en privé: concrete (leef)planning
 • Kwaliteit van leven!

Programma:
Het programma bestaat uit:

 • Een telefonisch intakegesprek
 • Zes dagdelen online
 • Drie keer een coachgesprek via Teams
 • Mogelijkheid voor het stellen van vragen via mail of telefoon

Een uitgebreid intakegesprek
We beginnen met een telefonisch intakegesprek waarbij je leerwensen geïnventariseerd worden en we de inhoud van het programma en de voorbereiding bespreken. Via heldere vragen van Germo brengen we samen in beeld wat je nodig hebt en waar we samen concreet aan gaan werken. Je ontvangt een uitgebreide vragenlijst ter voorbereiding die ervoor zorgt dat we onze tijd zinvol en effectief gaan besteden.

Individuele begeleiding online via Microsoft Teams
We gaan zes dagdelen online samen aan de slag. De sessies volgen elkaar op met één of twee weken ertussen. We stemmen ons af op jouw tijd en agenda. Tijdens deze sessies werken we samen aan de volgende onderdelen:

Jouw manier van doen
Er wordt gekeken naar jouw huidige manier van leven en doen. Wanneer doe je wat. Hoe ga je om met rustmomenten, verplichtingen, tijd voor jezelf. We kijken naar jouw huidige manier van plannen en organiseren. Zit er veel in je hoofd? Hoe kan dat anders? We ontdekken oorzaken van mogelijke ‘energie- en tijdslekken’. Er worden direct keuzes gemaakt en geleerd prioriteiten te stellen. Je komt deze sessies van een vol hoofd af, mails worden georganiseerd, projecten inzichtelijk, losse eindjes aangepakt en allerlei to-do lijstjes die in je hoofd zitten worden opgehelderd.

Jouw werk- levenshouding
Door het concreet doorlopen van de eigen werk- en leefwijze ontstaat bewustwording in jouw manier van handelen en algemene werkhouding. Je kunt blokkades in jezelf ontdekken en inzicht krijgen in mogelijke belemmerende patronen die ontwikkeld zijn zonder dat je het door hebt. Door het oefenen met nieuwe vaardigheden in keuzes maken worden deze patronen doorbroken. Een verbeterde besluitvaardigheid wordt een tweede natuur. Deze één-op-één begeleiding is intensief en confronterend en bovenal verfrissend en helend. Het bewust stilstaan bij je eigen werksituatie en het maken van keuzes over wanneer werkzaamheden uitgevoerd worden zorgt voor een andere mindset.

Jouw werk- en leefplanning
Tijdens de sessies worden de principes van timemanagement besproken en toegepast. Eerst wordt overzicht gecreëerd over wat er aan werk en activiteiten ligt en daarna worden de vervolgacties ingepland. Er worden prioriteiten gesteld en je ervaart vrij snel meer rust en ruimte. Zo wordt direct ervaren hoe georganiseerder gewerkt en geleefd kan worden. Het zal je goed gaan bevallen.

Middelen
De planning of mailomgeving, bijvoorbeeld het programma Microsoft Outlook, wordt uitgebreid doorgelopen. We maken gebruik van de vele tips en trucs die beschikbaar zijn waar je wellicht nog niet bij hebt stil gestaan. We creëren overzicht en structuur in de werkzaamheden, mail, contacten en losse notities. De digitale agenda in combinatie met de To Do Methode (een manier van keuzes maken) zijn de tools die helpen met het organiseren van het werk en privé.

Drie keer een coachgesprek via Teams
Na de sessies ga je opgefrist, helder en opgeruimd aan het werk. Jouw nieuwe inzichten ga je toepassen en ter ondersteuning van het proces ontvang je nog drie coaching gesprekken. Dit is een waardevolle vraagbaak en ‘stok achter de deur’ om de voortgang, ervaringen en behaalde successen te bespreken. Het eerste coachgesprek wordt op het einde van de laatste werksessie gepland.

Mogelijkheid voor het stellen van vragen via mail of telefoon
Als er tijdens de looptijd van het programma vragen zijn, is Germo voor jou beschikbaar. Je kunt hem benaderen voor begeleiding, vragen of meer uitleg.

Wie is de begeleider?
Germo is een professional organizer in hart en nieren. Al ruim 25 jaar actief in Nederland en tevens ervaringsdeskundige op het gebied van burn-out. Hij weet als geen ander hoe belangrijk het is met gevoeligheid en perfectionisme om te gaan en heeft duizenden mensen geholpen zichzelf leiding te leren geven. Hij helpt je jezelf te (h)erkennen en jouw potentieel te omarmen. Hoog gevoelig zijn (HSP) en de diverse benamingen voor stress gevoeligheid vertelt eigenlijk dat je grote talenten hebt waar je mee om wil leren gaan. Germo onderscheidt zich door je concreet te helpen jezelf leiding te leren geven aan jouw (werk en privé) leven en daarnaast bewustzijn te ontwikkelen over gedrag, patronen en hartenergie. Flow ontstaat wanneer je betrokken bent bij jouw eigen leven. Flow werkt en is onderdeel van de burn-out training.

Wat zijn de kosten?
Het Programma is inclusief:

 • Telefonisch intakegesprek, een voorbereiding op basis van een uitgebreide vragenlijst met focus op persoonlijke leerdoelen en motivatie
 • Zes dagdelen online via Microsoft Teams
 • 1-op-1 begeleiding met een uitgebreide scan van de (digitale)werkplek en werkwijze
 • Drie keer een follow-up coachgesprek via Microsoft Teams
 • Mogelijkheid voor het stellen van vragen via mail of telefoon
 • Totale kosten programma per deelnemer: € 2.197,- exclusief 21% BTW.

Ervaringen van klanten

“Mijn doel met dit programma was vooral meer werken vanuit een concrete planning. Nou, dat is gelukt! Ik werk lekkerder, ben productiever, mijn gezin is happier. En ik slaap beter. Dat had ik van tevoren niet kunnen bedenken. Hartelijk dank voor de begeleiding Germo.”

“De begeleiding van Germo was een cadeautje waar ik na 3 maanden nog steeds heel veel plezier en profijt van heb. Ik heb heel hard moeten werken, maar het resultaat is een opgeruimde werkplek, een overzichtelijke en haalbare planning en heel veel rust en ruimte in mijn hoofd. Het mooiste is nog dat ik dit allemaal zelf heb gedaan! De kracht van Germo is dat hij op het juiste moment, op een prettige wijze, vragen stelt en tips geeft, waardoor het voor mij mogelijk was om hier zelf handen en voeten aan te geven. Het is zeker een uitdaging en ontzettend confronterend, maar het heeft bij mij voor structurele en duurzame veranderingen gezorgd waardoor ik nu weer met veel plezier mijn werk doe.”

“Germo heeft mij goed geholpen met overzicht; werk overzicht, prioriteiten stellen, focus naar het werk wat ik graag doe. Met een omgeving die rust biedt heb ik weer meer plezier in mijn werk. En bovendien doe ik meer werk in minder tijd. Bedankt voor je aansluitende coaching!”

Deelnemen?
Wil jij ook meer uit jezelf halen? JA leren zeggen tegen jezelf?

Geef je dan op voor het Programma: plannen en organiseren voor of na burn-out

Dat kan per mail: info@organizingworks.nl of telefonisch 06-53133684

Ik wil een offerte of afspraak

Germo heeft mij goed geholpen met overzicht; werk overzicht, prioriteiten stellen, focus naar het werk wat ik graag doe. Met een omgeving die rust biedt heb ik weer meer plezier in mijn werk. En bovendien doe ik meer werk in minder tijd. Bedankt voor je aansluitende coaching!

Nicole